img Home
Zoek/Search:

RandstadRapid

De RandstadRapid is een supersnelle metroachtige verbinding, die de grote steden in de randstad met elkaar verbindt: Amersfoort - Utrecht - Rotterdam - Den Haag - Amsterdam - Almere - Lelystad.

Het gaat om een magneetzweeftrein. Het enige vervoersmiddel dat over deze afstand een hoogfrequente, snelle en comfortabele verbinding mogelijk maakt. Omwille van een aantal unieke gecombineerde eigenschappen: 

  • hoge snelheid (in Nederland max. 350 km per uur)
  • snelle acceleratie
  • snel afremmem
  • hoge frequentie (iedere 6 minuten)
  • hoog comfort

Vóór de file overstappen 

De magneetzweeftreinverbinding wordt langs de snelwegen in de randstad aangelegd. U kunt als auto-reiziger, vóórdat u in de file terecht komt, bij de RandstadRapid-terminals (langs de randen van grote steden en op strategische knooppunten) uw auto parkeren en overstappen in de magneetzweeftrein, die iedere zes minuten vertrekt.

De supersnelle trein brengt u comfortabel naar een andere terminal waar u kunt overstappen op het regionaal openbaar vervoer dat naar de stadscentra gaat.

Kortere en betrouwbare reistijden  

De reistijd wordt door de snelheid én de goede overstapmogelijkheden van de magneetzweeftrein aanmerkelijk korter. Ook wordt op deze wijze de file omzeild, waardoor reistijden betrouwbaarder worden.

Structuur in het randstedelijk vervoer 

Het concept RandstadRapid helpt het vervoer in de randstad te structureren en benut alle beschikbare vervoersmodaliteiten: trein, auto en regionaal openbaar vervoer (bussen, trams, metro en lightrail). De RandstadRapid verbindt deze vervoersmiddelen met elkaar, zodat vervoer binnen, naar en uit de randstad optimaal functioneert.